снимка: pexels.comЗапалването на коледните светлини ще бъде на 2 декември. На

...
снимка: pexels.comЗапалването на коледните светлини ще бъде на 2 декември. На
Коментари Харесай

80-годишна коледна елха издигнаха в Ню Йорк

снимка: pexels.com

Запалването на коледните светлини ще бъде на 2 декември. На него обаче няма да участват жители, а ще бъде предавано онлайн. В центъра на най-големия американски мегаполис, Ню Йорк, на площад „ Рокфелер “ беше издигната голяма коледна елха.  Събитието беше излъчено непосредствено то телевизия Ен Би Си, оповестява ТАСС.

Иглолистното дърво с височина над 23 м, с тегло към 11 тона и към 75-80 годишно, беше докарано със специфичен камион през нощта. Смърчът е отсечен в Онеота, Ню Йорк, навръх север от мегаполиса. Няколко десетки служащи благодарение на кран го инсталираха на специфичен фундамент на площада наоколо до известния нюйоркски „ Рокфелер център “.

„ Коледното дърво на „ Рокфелер център “ символизира главно празника, само че също по този начин би трябвало да бъде знак на вярата, устойчивостта и непоклатимия духа на Ню Йорк по време на Голямата меланхолия, офанзивите от 11 септември 2001 година, урагана " Санди " през 2012 година “, сподели ръководителят на компанията „ Tishman Speyer “ и притежател на комплекса „ Рокфелер център “, Роб Спейър. „ 2020 година не беше лесна година, само че жителите на Ню Йорк устояха и ще се върнем още по-силни и по-добри. Особено горди сме, че не сме изоставили традицията в тази година. "

 

За разлика от предходни години, този път феновете няма да могат да участват на церемонията по осветлението на един от главните коледни знаци в Ню Йорк заради опасения от разпространяването на новия ковид, предава БГНЕС.  Всички обаче ще могат да го гледат онлайн вечерта на 2 декември. На дървото ще бъдат запалени над 50 хиляди цветни фенера, свързани с повече от 8 км жици. Гигантска кристална звезда, основана от майсторите на австрийската компания „ Сваровски “, ще бъде конфигурирана на върха на дървото.

Традицията да се засажда коледно дърво на пл. „ Рокфелер “ датира от началото на 30-те години. Работниците, издигнали комплекса от здания на Рокфелер за първи път през 1931 година, инсталират празнично дърво навръх строителната площадка. Тогава шестметровия смърч е декориран с хартиени гирлянди и горски плодове. Първата гала по запалване на коледни светлини се е състояла там през 1933 година, от този момент „ горската хубавица “ е украсена с електрически гирлянди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР